prijenosni DDS® sustavi

ISPITIVANJE IZLOŽENE GEOMEMBRANE – SENSOR DDS® MIT ARC TESTER

Tehnologija SENSOR DDS® MIT Arc Tester razvijena je posebno za kontrolu kvalitete izloženih geomembranskih obloga kao što su sintetičke membrane / obloge ili asfalt.

Čak i ako je oštećenje manje od 1 mm², oprema će generirati audio-vizualni alarm kako bi upozorila tehničara da je došlo do oštećenja. Primjenjuje se neposredno nakon ugradnje obloge. Sustav elektronički provjerava integritet cijele površine uključujući zavarene šavove. To nam omogućuje da pronađemo sve nedostatke uključujući i oštećenja veličine rupice.

Sve instalacije geomembranske obloge treba temeljito ispitati kako bi se osigurala potpuna cjelovitost prije postavljanja bilo kakvog pokrovnog medija preko obloge.

Nedostaci u instalacijama novih obloga gotovo su uvijek uzrokovani greškama u procesu proizvodnje ili transportu, stoga testiranje štiti i klijenta i izvođača radova. Standardni sustavi kontrole kvalitete, koje inače nude izvođači radova, koncentriraju se na nedostatke u instalaciji. Ove kontrole će propustiti oštećenje podloge, posebno oštećenja nastala od strane treće osobe.

Tehnologija SENSOR DDS® MIT Arc Tester otkrit će i najmanje oštećenje veličine rupice, ali se ne može koristiti nakon što je obloga pokrivena.

Brza provjera

Brza provjera integriteta geomembrane.

Otkriva pukotine

Vrlo precizna lokalizacija propuštanja.

brojne mogućnosti

Može se koristiti svugdje gdje je geomembrana.

ISPITIVANJE PREKRIVENE GEOMEMBRANE – SENSOR DDS® MOBILE

Tehnologija SENSOR DDS® MOBILE dizajnirana je za provjeru integriteta prekrivenih membrana / obloga / asfalta bez obzira na vrstu pokrova (npr. tekućine, tlo, šljunak, itd.).

U ovoj verziji SENSOR DDS® tehnologije na licu mjesta nisu instalirane trajne komponente, električni izvori su privremeno smješteni u blizini područja koje se testira, a senzori se prenose na svaku lokaciju na mreži gdje se mjere. Ova tehnologija temelji se na činjenici da će generirana električna struja pratiti svaku vlagu kroz oštećeno područje obloge, a mobilni senzori postavljeni na vrh pokrovnog sloja mogu mjeriti rezultirajući protok struje.

Metode hidroizolacije kao što su asfaltne ili plastične obloge često su prekrivene raznim materijalima (zemlja, šljunak, beton) postavljenima na različite načine.  Paradoks je da je ugradnja ovog “zaštitnog sloja” najčešći uzrok oštećenja geomembrane.

Iskustvo je ključno. Tehničari moraju razlikovati okolišne/geološke utjecaje i anomalije koje su posljedica oštećenja. Svi tehničari Sensora su vrlo iskusni i podržani Sensorovim 30-godišnjim akumuliranim znanjem. 

Korištenje SENSOR DDS® MOBILE ograničeno je debljinom sloja iznad obloge, koja ne smije biti veća od 900 mm. U slučaju gdje je obloga potopljena (voda/otrovna tekućina) radna dubina je neograničena.

Pokrivena geomembrana

Može se koristiti na pokrivenoj geomembrani.

Bez granica

Ispitivanje pokrivnog materijala debljine 900 mm.

Certifikacija

Potvrda o integritetu se izdaje nakon testiranja.

obratite nam se