Automatski DDS® sustavi

SENSOR DDS® LAM

Sensor DDS® LAM je početna razina alarmnog  sustava za instaliranje u kombinaciji s fiksnim sustavom. Koristeći iskušanu i testiranu industrijsku tehnologiju donosimo vam robusno i efikasno rješenje za relativno nisku cijenu.

LAM paneli mogu biti smješteni unutra ili vani i isporučeni s UPS baterijskom podrškom da bi se spriječio zastoj u situacijama nestanka struje, a uz to se može isporučiti i solarni panel u slučaju da lokacija nema dostupan izvor električne energije.

U slučaju propuštanja nakon početne instalacije panel će ući u stanje alarma pružajući zvuk različitog intenziteta ovisno o zahtjevima klijenta. Nadalje, vidljivo LED svjetlo će upozoriti na problem, a za krajnju obavijest može se ugraditi 3G/4G modul koji može slati e-mail i SMS tekstualne poruke onima koji su odgovorni za upravljanje lokacijom.

SENSOR DDS® LAM ne može locirati oštećenje već samo upozoriti da se oštećenje dogodilo. Nakon što se alarm oglasio lokacija mora biti testirana koristeći LMS sustav da bi se lociralo oštećenje odgovorno za uzbunu.

Niska cijena

Početni nivo praćenja 24 sata dnevno.

Praćenje 24/7

Online praćenje non-stop.

Promptno upozorenje

Promptno upozorenje na propuštanje.

SENSOR DDS® RMS

SENSOR DDS® RMS je jedan od naših 24/7 sistema za detekciju i lociranje propuštanja geomembrane razvijen od strane kompanije Sensor s.r.o. Pravilna/nepravilna mreža senzora se permanentno ugrađuje u zemlju ispod geomembrane.

SENSOR DDS® RMS nam daje mogućnost da imamo čak i veću kontrolu nad integritetom geomembrane od vanmrežnih solucija.

SENSOR DDS® RMS je online sistem što znači da Sensor tehničari ne trebaju putovati na lice mjesta zbog testiranja jer ovaj sistem omogućava povezivanje i traži podatke mjerenja izdaleka iz našeg ureda kroz Sensor Cloud platformu.

Sustav je opremljen s 24/7 automatskim alarmom s internet povezanošću, što je standard. U slučaju propuštanja geomembrane sustav će aktivirati vizualni i audio alarm te istovremeno poslati automatsku SMS poruku i e-mail da bi obavijestio klijenta o problemu. 

Sensorovi inžinjeri se nakon aktiviranja alarma  iz baze  logiraju u sustav, a zatim se traženi podatci obrađuju i analiziraju kako bi precizno odredili lokaciju propuštanja te poslali izvješće klijentu u roku od 48 sati.

Cijeli sustav se sastoji od ukopanih komponenti (senzori i kabeli) te centra za praćenje na površini. Svaki senzor zasebno je kabelom povezan s centrom za praćenje kako bi se dobio najkvalitetniji mogući signal.

Standardne značajke:

 • lokalni vizualni i audio alarm
 • SMS/e-mail upozorenja
 • upozorenje o neovlaštenom otvaranju vrata sustava (potkrijepljeno fotografijom osobe)
 • 24/7 praćenje geomembrane
 • 10’’ HD zaslon sa statusom sustava
 • pohrana podataka na period od 10 mjeseci
 • rezervna baterija u slučaju nestanka struje (trajanje do 2 dana)

Brzo upozorenje

Automatski upozorava na propuštanie.

Daljinski pristup

Podacima se pristupa daljinski.

Dovoljna rezolucija

Rezolucija lokalizacije propuštania od 25m2.

SENSOR DDS® CMS

je najsofisticiranija verzija Sensor online sustava. Razvijena je s fokusom na 24/7 potpuno automatskim praćenjem geomembrane s preciznom detekcijom oštećenja i funkcijama lokacije, a sve to bez intervencije kijenta ili Sensorovih inžinjera.

Ovaj  u potpunosti automatski pristup omogućava klijentu da bude u potpunosti neovisan o dobavljaču sustava.

SENSOR DDS® CMS se sastoji od dva glavna dijela: robusnih terenskih komponenti – Sensor ploče (Sensor tiles) koje mogu biti izložene lokalnim okolišnim uvjetima kao naprimjer ekstremnim vremenskim uvjetima ili opasnim kemikalijama te kontrolnom pločom koja može biti smještena unutar građevine na lokaciji ili u specijalnom ormariću.

Sesnsor ploče se obično ugrađuju između dva sloja geomembrane (HDPE, PVC, bitumen, itd.) i dijele područje u sektore koji se konstantno nadziru. Ovaj 24/7 sustav za detekciju propuštanja geomembrane će u slučaju propuštanja automatski i odmah upozoriti klijenta SMS-om i e-mailom u kojem sektoru je došlo do propuštanja. Sustav također aktivira vizualni i audio alarm na licu mjesta. Sve komponente sustava se proizvode u skladu sa ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015.

SENSOR DDS® CMS se može konfigurirati na način da odgovara specifičnim zahtjevima klijenta vezano za veličinu Sensor ploče (što je manja Sensor ploča manje je i područje u kojem se mora detektirati propuštanje i obratno) ili konfiguracije hardvera sustava (veći zaslon, lokalni alarm sa sirenom, kamera, itd.).

Velika prednost ovog sustava je štednja novca i dragocjenog vremena naših klijenata jer kada dođe do problema Sensorovi tehničari ne moraju osobno doći na lokaciju već SENSOR DDS® CMS analizira anomalije i prijavljuje problem propuštanja klijentu automatski. 

SENSOR DDS® CMS uključuje:

 • direktnu lokaciju propuštanja
 • obavijest o propuštanju putem SMS-a i e-maila
 • prilagođavanje Sensor ploča (uobičajeno 4x4m)
 • 10’’ HD ekran osjetljiv na dodir
 • CCTV kamera ugrađena u panel
 • HDD za dugo snimanje videa (neobavezno)
 • lokalni alarm sa sirenom
 • lokalni LED svjetlosni alarm
 • rezervna baterija
 • kučište od nehrđajućeg čelika

Potpuno automatski

Nije potrebna intervencia klijenta ili Senzora.

Fleksi rezolucija

Bilo koji broj i veličina nadgledanih sektora.

Detekcija/Lokalizacija

Automatski otkriva i lokalizira propuštanja.

obratite nam se